Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eğitim Haber & Duyuru2026 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu
Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim süreçlerini daha anlaşılır, sistemli ve erişilebilir hâle getirmek amacıyla hazırlanan "Özel Eğitim Süreç Rehberi (Aileler İçin Yol Haritası)", Millî Eğitim Bakanlığınca ailelerin kullanımına sunuldu.
Millî Eğitim Bakanlığının "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" anlayışı çerçevesinde, öğrenciler, mayıs ayı boyunca "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" temasıyla mesleki ve teknik eğitimi hayatın merkezine taşıyan etkinliklere imza atacak.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bizim arayışımız, teknolojiyi mahkûm etmekten ziyade çocuklarımızın teknolojiyle kurduğu ilişkileri bir istikamete kavuşturmak, onları güvenli ve ahlaklı bir öğrenme iklimine yöneltebilmektir." dedi.
20-21.06.2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2026 YKS 1. Oturum (TYT), 2. Oturum (AYT) ve 3. Oturum (YDT) için Görev Talebi İşlemleri https://gis.osym.gov.tr/Home/Index internet adresinden 04.05.2026 tarihi saat 10.00'a kadar yapılabilecektir.
Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Yer değiştirme başvuruları, 4-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.