- İtibar
- Elite 1179
Tarih Öğretmeni bir haber yayınladı:
"EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI ETİK KILAVUZU" YAYIMLANDI. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen yapay zekâ uygulamalarına ilişkin etik ilkelerin belirlenmesi, uygulanması ve izlenmesine yönelik usul ve esasları düzenlemek amacıyla "Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı.
Haberin tamamını buradan okuyun...
"EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI ETİK KILAVUZU" YAYIMLANDI. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen yapay zekâ uygulamalarına ilişkin etik ilkelerin belirlenmesi, uygulanması ve izlenmesine yönelik usul ve esasları düzenlemek amacıyla "Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı.
17 Haziran 2025 tarihi itibarıyla uygulamaya konulan Eğitimde Yapay Zekâ Politika Belgesi ve Eylem Planı (2025-2029) hedefleri doğrultusunda hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kurulu Yönergesi", 22 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe girdi.
Anılan Yönerge hükümleri uyarınca, eğitim ve öğretim kurumlarında gerçekleştirilen yapay zekâ uygulamalarında etik ilkelere uygunluğun sağlanması amacıyla öğretmenler ile Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı birimleri tarafından...
Haberin tamamını buradan okuyun...
İlgili Konular
İlgi Çekici Konular
10 Ocak Tarihte Bugün Neler Oldu?
Kullanıcı Tarih Öğretmeni,