Konu Özeti Konu Anlatımı İslam'dan Önceki Hayat

İslam'dan Önceki Hayat

Sosyal Hayat:


Araplar kabileler halinde yaşarlardı. Bazıları göçebe (Bedevi) iken, bazıları da ticaretle uğraşırdı. Kabileler arasında kan davaları olduğu için yılın dört ayı hariç (Zilkade, Zilhicce, Muharrem, Recep) savaş yaparlardı. Kadının toplumda hiçbir değeri olmayıp, kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü.

Yönetim:

İslam'dan önce Araplar'da siyasal birlik yoktu. Kabileler başlarında bulunan reisleri tarafından yönetilirdi. Ayrıca Mekke'nin önde gelenlerinin toplandığı Daru'n Nedve adında şeyhler meclisi vardı.

Din:

Arap Yarımadası'nda çeşitli dinlere mensup insanlar bulunmakla birlikte çoğunluk Putperest idiler. Önemli putlar Lat, Menat, Uzza ve Hubel'dir.İnsanlar Kabe'yi ziyaret etmek amacıyla dünyanın dört bir yanından gelirlerdi. Burada kurulan panayırlarda putlar için kurbanlar kesilir, şairler şiirlerini okurlardı. Bunun yanında tek Allah (cc) inancına sahip Hanif dinine mensup kişiler bulunmakla birlikte bunlar çok azınlıktaydı. Ayrıca Medine'de Yahudiler, Yemen'de de Hıristiyanlar bulunuyordu. İslam'dan önce iki önemli devlet olan Bizans, Anadolu, Suriye Mısır ve Filistin'e hakimken, Sasaniler, İran topraklarını ele geçirmişlerdi.
 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt