- Konular
- 5
- Web sitesi
- tarihbilinci.com
- Meslek - Branş
- Tarih Öğretmeni
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü |
|
Sayı : E-83203306-10.03-24276008 15.04.2021 Konu : Yüz Yüze ve Uzaklan Eğilim ile Sınav Uygulamaları |
DAĞITIM YERLERİNE |
İlgi : a) Millî Eğilim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliği. b) 18.12.2020 tarihli ve 83203306- 10.03-E. 18219678 sayılı yazımız. 0 23.03.2021 tarihli ve E-83203306-10.03-22912488 sayılı yazımız. Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kumlunun tavsiyeleri ve 13/04/2021 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısında yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alınmıştır. Bu kapsamda, ilgi (a) Yönetmeliğin Ek 3 üncü maddesinde yer alan "İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda bu Yönetmelikle düzenlenen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir." hükmü gereğince resmî ve özel ortaöğretim kurumlannda yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ve sınav uygulamalarına ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Buna göre, resmî ve özel ortaöğretim kurumlannda; 1-12. sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilecektir. 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir. Hazırlık. 9.. 10. ve 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları I Kasım 2020-26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanından kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve ilgi (c) yazımızda belirtildiği gibi 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren "Ölçme ve Değerlendimıe Uygulamalan" konulu ilgi (b) yazımızda belinden açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacaktır. Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinde; 12. sınıflar hariç, meslek, alan dersleri dâhil tüm sınıf düzeylerinde uzaktan eğitime geçilecektir. Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezlerinde; işletmelerde beceri eğilimi ve staj çalışmaları işletmenin talebi, öğrenci velisinin izni ile işletme tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınması koşulu ile devam edecektir. 12. sınıfta yer alan işletmelerde mesleki eğitim dersi ve staj çalışmalarını okulda yapan Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı öğrencileriyle ilgili olarak; alan zümre öğretmenler kurulu karan ile belirlenen uygulama kazanından yüz yüze, bilişsel kazanımlar ise uzaktan eğitim yolu ile verilecektir.
|
Ziya SELÇUK |
Bakan |
Ekli dosyalar
İlgili konular

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Tarih 2 Ders Kitabı
- Konbuyu başlatan Talebe
- Başlangıç tarihi

Ortaöğretim Sosyal Bilimler Lisesi SOSYAL BİLİM ÇALIŞMALARI Öğretmen Kılavuz Kitabı
- Başlangıç tarihi

Ortaöğretim Tarih Dersi (9, 10 ve 11. Sınıflar) Öğretim Programı’nda Değişiklik Yapılması
- Konbuyu başlatan Tarih Öğretmeni
- Başlangıç tarihi
C
illî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair...
- Konbuyu başlatan cemi
- Başlangıç tarihi

Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri - Tebliğler Dergisi - Ağustos 2023
- Başlangıç tarihi

2022 Yılı "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" konu, kazanım...
- Başlangıç tarihi
En çok görüntülenen

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) Sonuçları Açıklandı
- Başlangıç tarihi

Uzaktan ve Yüz Yüze Eğitim ile II. Dönem Sınav Uygulamaları -18.05.2021 - Ortaöğretim Genel...
- Başlangıç tarihi

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı
- Başlangıç tarihi
Son konular

2023 Yılı Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Bilgilendirme
- Başlangıç tarihi

Depremden Ağır Etkilenen İllerdeki Öğretmenlere Mazerete Bağlı Tayin Hakkı
- Başlangıç tarihi
Moderatör tarafında düzenlendi: