atahoca Hakkında ek bir bilgi sağlanmamış.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitapları değil ortaöğretim, üniversite öğrencilerinin dahi zorlanacağı tarzda yazılmış. Bu kadar şahıs ismi, kavram, farklı disiplinlerden bilgiler, öğrenmeyi zorlaştırmanın yanısıra derse karşı da olumsuz bir tepki uyanmasına yol açabilir. Uzun zamandır bu derse girmediğim için değişimi görememiştim. Yazın bilgileri tazeleme adına okuyayım dedim. Eski kitabı (müfredat değişmedi, sadece kitap yenilendi) çocuklara ağır diye eleştirirdim. O bunun yanında çok kolay. Şu anda hangi kitap okutuluyor bilmiyorum ama önceden İstanbul Üniversitesi'nde yardımcı kaynak olarak kullanılan Oral Sander'in Siyasi Tarihi bundan çok daha kolay. Üniversitede tarih alanında okutulan kitaplardan daha ağır bir kitap hazırlamak, herkesi her alandan hobisi olacak şekilde düşünmek, bunu yaparken de aşırı üst üste kısa bilgi bombardımanı yapmak pedegojik açıdan doğru değil. Niyetin güzel olması her zaman güzel sonuç vermiyor.
Daha önce yazdığım bir mesajdan alıntı yaparak bitireyim: "Ders kitapları sade, anlaşılır olmalı, hacim olarak çok geniş olmamalı. Osmanlı eğitim kurumlarına baktığımız zaman eğitim amaçlı yazılan kitaplar çok az sayfadan oluşmaktadır. Belki ünite sonlarında ek okuma ve izleme listesi verilerek oluşacağı düşülen sorun azaltılacaktır."
İl zümrelerinde dahi gündeme getirilen bu mesele çözülmedikçe maalesef tarih öğretimi fedakar ama yorgun öğretmelerin sırtında yol almaya devam edecek.
Daha önce yazdığım bir mesajdan alıntı yaparak bitireyim: "Ders kitapları sade, anlaşılır olmalı, hacim olarak çok geniş olmamalı. Osmanlı eğitim kurumlarına baktığımız zaman eğitim amaçlı yazılan kitaplar çok az sayfadan oluşmaktadır. Belki ünite sonlarında ek okuma ve izleme listesi verilerek oluşacağı düşülen sorun azaltılacaktır."
İl zümrelerinde dahi gündeme getirilen bu mesele çözülmedikçe maalesef tarih öğretimi fedakar ama yorgun öğretmelerin sırtında yol almaya devam edecek.
Son düzenleme: